top of page
shutterstock_105352517.jpg

PÅ FLYTTEFOT?

Er dere i en flytteprosess? Vi i GIG Networks opplever ofte at våre kunder flytter til nye kontorlokaler, og at det dukker opp spørsmål i forbindelse med flytting av internettlinjen.

 

Nedenfor finner dere en oversikt over de vanligste spørsmålene som dukker opp.

  • Hvor lang leveringstid har dere til ny adresse?

- Dersom vi allerede er etablert på adressen dere flytter til, vil vi ha en leveransetid på 5 – 10 virkedager. Dersom vi må etablere oss på adressen, vil vi kunne ha en leveransetid på 6 – 8 uker fra bestilling.  Det er lurt å ta kontakt med oss så tidlig som mulig, slik at internett er på plass når dere flytter.

  • Kan vi ha internett aktiv på 2 adresser samtidig, altså gammel og ny adresse?

- Det er fullt mulig å avtale en overlapp i forkant av flytting.  Men benytter dere faste IP-adresser, så kan disse kun benyttes et sted av gangen.

  • Kan vi benytte samme tildelte IP-adresser på ny adresse?

- Har dere fast ip-adresse(r) kan dere beholde samme adresse også etter flytting.  Da er det viktig at det avtales i forkant om når IP-adressene skal flyttes til den nye internettlinjen. Begge linjer kan dermed ikke være aktive samtidig med samme ip-adresse.  Ved behov, kan linje på ny lokasjon kobles opp med DHCP (dynamisk IP), i påvente av at teknisk utstyr skal flyttes.

  • Vi ønsker et godt wifi-oppsett i våre nye lokaler. Er dette noe dere kan hjelpe til med?

- Mange kunder benytter egen router for wifi, men vi opplever at mange ser på nye løsninger i forbindelse med en flytting. GIG Networks leverer trådløst nettverk med utstyr fra Ubiqiti, og har levert mange trådløse nettverk de siste årene. Vi befarer lokalet, beregner antall aksesspunkt som trengs, og kabler direkte til hvert aksesspunkt.

  • Kables det helt frem til nye lokaler?

- Ja, vi kabler helt frem til deres lokaler.   Hvis ikke annet er avtalt, så avleveres linjen med en RJ45-plugg (ethernet) til ønsket sted i lokalene. Vi har ingen skjulte kostnader på internkabling. Det som er avtalt som pris for flyttingen, blir også det som kommer på faktura.

  • Hva koster det å flytte internettlinjen?

- Dette varierer litt i forhold til adresse.  Flytter dere til en adresse hvor vi er godt utbygd i dag, vil vi kunne gi gratis etablering ved ny bindingstid på ny avtale.

Ta bare kontakt om dere har flere spørsmål i forhold til flytteprosessen. Så hører vi fra dere om dere går med flytteplaner, slik at vi kan være på plass før dere flytter inn.

Ønsker dere tilbud på trådløst nettverk, enten det er i nye lokaler, eller der dere sitter i dag, setter vi gladelig opp et tilbud til dere, og forteller mer om løsningen.

bottom of page